Učilište Cibalae

Adresa: Vatrogasna 5, Vinkovci
Telefon: 032/331-078
FAX: 032/331-047
Mobitel: 099/2169-217
Mobitel: 097/7921-625
E-mail: cibalae.vk@gmail.com

Izbornik


Izobrazbu prema programu Croskills


CROSKILLS


Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja Pravilnikom o sustavu izobrazbe i certificiranja građevinskih radnika koji ugrađuju dijelove zgrade koji utječu na energetsku učinkovitost u zgradarstvu (EnU) regulira obrazovanje, registar, certificiranje radnika za energetski učinkovitu gradnju.

Radnici koji završe jedan on navedenih programa izobrazbe za EnU dobit će od Nositelja Programa izobrazbe certifikat koji važi pet godina, uz obvezno potvrdu o sudjelovanju na stručnom usavršavanje, i biti će uvedeni u Registar certificiranih radnika koji ugrađuju dijelove zgrade koji utječu na EnU.

Registar radnika certificiranih za ugradnju dijelova zgrade koji utječu na EnU ustrojava i vodi Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u elektroničkom obliku.

Zašto?

Međunarodna, ali i Hrvatska regulativa u području zgradarstva određuje sve strože kriterije u pogledu energetske učinkovitosti i energetskog svojstva zgrada. Gradnja zgrada gotovo nulte energije, kao i energetska obnova postojećih zgrada vrlo je kompleksan proces koji zahtjeva promjenu dosadašnjeg načina razmišljanja i izvođenja građevinskih radova. Najveći utjecaj na kvalitetu zgrade u smislu energetske učinkovitosti ima ovojnica zgrade, i to ne samo vrste upotrijebljenih materijala već i izvedba pojedinih detalja.

Koja građevinska zanimanja?

Izobrazba se provodi za 6 prioritetnih građevinskih zanimanja: zidar, fasader, soboslikar/ličilac, monter suhe gradnje, krovopokrivač, tesar.

Tko se može uključiti u izobrazbu i biti certificiran?

• Kvalificirani građevinski radnik u jednom od 6 prioritetnih zanimanja s najmanje 6 mjeseci radnog iskustva u struci
• Kvalificirani građevinski radnik u jednom od ostalih građevinskih zanimanja s najmanje 6 mjeseci radnog iskustva u struci
• Radnik s osnovnoškolskim obrazovanjem, s najmanje 6 mjeseci radnog iskustva u struci na poslovima vezanim uz ugradnju energetski učinkovitih elemenata vanjske ovojnice zgrade

Kada pohađati izobrazbu prema programu Croskills?

• Prve izobrazbe će započeti u travnju 2017. godine. u registriranome trening centru Učilište Cibalae-ustanova za obrazovanje odraslih
• Do kraja kolovoza 2017. godine pohađanje programa izobrazbe je sufinancirano iz projekta CROSKILLS II, te stoga BESPLATNO za sve polaznike (do popunjenja mjesta).

Kako pohađati izobrazbu prema programu Croskills?

Svi zainteresirani poslodavci mogu se prijaviti na izobrazbu i certificiranje za energetski učinkovitu gradnju u trening centru Učilište Cibalae za izobrazbu građevinskih radnika u području energetske učinkovitosti koji je jedini centar na području Vukovarsko srijemske županije sa sjedištem u Vinkovcima. Program izobrazbe je prilagođen zahtjevima radnika i poslodavaca te je izrađen u prikladnoj satnici od najviše 30 sati. Praktični dio izobrazbe može se provesti i na gradilištu.


Prvi termin za zanimanja zidar, fasader, soboslikar/ličilac je :

Početak nastave po dogovoru s pravnim ili fizičkim osobama


Obrazovna ustanova


Obrazovanje

Učilište Cibalae - Ustanova za obrazovanje odraslih nudi svojim polaznicima paletu obrazovnih programa odobrenih od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH i po završetku programa dobivaju javne isprave.

Oblik nastave je redovita i konzultativno-instruktivna nastava. Ostali obrazovni programi realiziraju se kroz tečajeve i po završetku se dobivaju potvrde o završetku tečajeva.

Kontaktirajte nas

Adresa: Vatrogasna 5, Vinkovci
Telefon: 032/331-078
FAX: 032/331-047
Mobitel: 099/2169-217
Mobitel: 097/7921-625
E-mail: cibalae.vk@gmail.com

Vizualni dizajn: lokka

Izrada stranice:D.M.T. Softver